Policija provjerava rad SSCG, Masoničić će sjutra reći sve

Dodajte komentar

Kriminalistička policija počela je provjere poslovanja Saveza sindikata Crne Gore tokom 2010. i 2011. potvrđeno je portalu Analitika iz više izvora.

Nadležni iz policije su do sada saslušali generalnog sekretara Saveza Zorana Masoničića, a očekuju se ispitivanja i drugih čelnika koji su ovu radničku asocijaciju vodili u tom periodu.

Za Antenu M Masoničić nije htio da potvrdi ali ni demantuje tu informaciju,već je samo kazao da će sve što ima reći sjutra  na konferenciji za medije.

”Poslali smo dopise svim medijima, sjutra je u 11 sati konferencija za medije i tamo ću reći sve.”

Ni iz Uprave policije danas nijesmo uspjeli da dobijemo potvrdu informacije da su pripadnici kriminalističke policije juče ušli u zgradu Saveza sindikata. Međutim prema riječima portparola i pojedinih zaposlenih,ako prečešljavaju dokumenta,to rade negdje drugo, jer je u zgradi Saveza juče i danas bio je sasvim običan radni dan.

Podsjetimo da je cijelu lavinu oko poslovanja Saveza pokrenuo bivši predsjednik Nadzornog odbora Vuko Šćepanović. Šćepanović kaže da je nadzorni odbor predložio izvještaj za 2011. Kongresu u kom su predstavljeni svi nedostaci i sva kršenja poslvanja SSCG. Takav izvještaj Kongres je usvoio bez glasa protiv,a nakon toga Šćepanović kaže da se povukao sa funkcije i podnio više krivičnih prijava Inspekciji rada, Tužilaštvu,Upravi policije i Poreskoj upravi:

’’Tužbe se odnose na zloupotrebu službenog položaja,kršenje Zakona o finansijama i računovodstvu, kršenje Statuta,neisplaćivanje ličnih dohodaka i doprinosa. Ima i o raspodjeli stanova I te sve krivične prijave odnose se na Veska Vujanovića,Zorana Masoničića I Danila Popovića’’,kazao je Šćepanović.

Masoničić je navode Šćepanovića ranije odbacio kao neosnovane, ali nije pristao da policiji dostavi traženu dokumentaciju. Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva policija je od Masoničića tražila dvanaest spornih izvještaja.

Predsjednik Skupštine Saveza sindikata Danilo Popović ranije je kazao da savez nema obavezu da dostavlja finansijske izvještaje bilo kome  »jer to nije državna ustanova«.

izvor: Antena M

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *