Medojević: Đukanović i Roćen umiješani u sagu oko KAP-a

Dodajte komentar

Od predstojeće rasprave u Parlamentu lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević ne očekuje mnogo.

“Pokret za promjene, a ja lično i profesor Branko Radulović i još neki naši stručnjaci već nekih 20 godina upozoravamo da se Crna Gora permanentno pljačka kroz Kombinat aluminijuma i da su uvijek dugovi ostajali poreskim obveznicima. Nažalost, sada ne samo ovim poreskim obveznicima već i tuđim, kao i našoj djeci.”

“Dok se ne umiješa Specijalni tužilac za organizovani kriminal i dok se ne otkrije čitava ta pljačka i zavjera oko KAP-a koja traje 20 godina ja ne očekujem ništa“, rekao je Medojević za CdM.

On je ocijenio da će samo nova vlast postaviti novog tužioca koji će imati političku hrabrost da uđe u KAP.

“Samo nova vlast i Vlada će postaviti nezavisnog tužioca koji će imati političku podršku i ličnu hrabrost da uđe u Kombinat aluminijuma KAP i da otkrije pljačku od dvije do tri milijarde eura u posljednjih 20 godina“, kazao je za CdM Medojević.

Prema njegovim riječima budućnost KAP-a zavisi samo od spremnosti premijera Igora Lukšića i Vrhovne državne tužiteljke Ranke Čarapić da otvore istragu o korupciji i umiješanosti bivšeg premijera Mila Đukanovića i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Milana Roćena u cijelu priču.

“Ne možemo odvojeno posmatrati sudbinu KAP-a i nepostojećih dugova i u privatnoj relaciji Đukanovića i Roćena sa Sergejem Šojguom. Sada je sutuacija takva da Đukanović neće ili ne može da vrati pare Rusima, a Rusi ne žele da plate dugove Kombinata aluminijuma“, kazao je Medojević.

On tvrdi da dugovi KAP-a ne postoje jer je proizvodnja u posljednjih šest godina donijela veliki profit vlasnicima.

izvor: CdM.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *