Naredne sedmice najvjerovatnije restrikcije

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore apeluje na građane i privredu da pojačaju štednju struje kako bi ukupnu dnevnu potrošnju spustili ispod 13 miliona kilovat sati. U protivnom, kako su ocijenili iz te kompanije, iduće nedjelje će morati da se uvedu restrikcije.

“Do ponedjeljka su obezbijeđene dovoljne količine električne energije i do tada se neće uvoziti osim ako se, ne daj bože, ne dogodi neka havarija, što je mala vjerovatnoća”, kazao je direktor sektora za odnose sa javnošću Elektroprivrede Rajko Šebek.

On je pojasnio da je napravljen plan potrošnje do ponedjeljka tako da do tada ne bi trebalo da bude bilo nedaća u snabdijevanju.

Šebek je podsjetio da je u normalnim okolnostima potrošnja 15 miliona kilovat sati i daje neophodno da se dnevno uštedi oko tri miliona da bi mogli da „ kupimo vrijeme” dok se sadašnje teške okolnosti ne promijene.

“Ukoliko se nastavi štednja i potrošnja padne ispod 13 miliona kilovat sati do naredne srijede imćemo stabilno snabdijevanje. Štednja značajno utiče na prolongiranje odluke o eventualnom uvođenju restrikcija”,objasnio je Šebek.

On je istakao da je 12. i 13. februara potrošnja bila ispod 14 miliona kilovati, a juče 13,3 miliona

izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *