Prihod LinkedIn-a skočio 105 odsto, broj korisnika premašio 150 miliona

Dodajte komentar

Poslovna društvena mreža LinkedIn ostvarila je vrlo dobre rezultate u proteklom tromjesečju, a nakon objave finansijskog izvještaja snažno su lansirane akcije te kompanije.

LinkedIn je u četvrtom tromjesečju 2011. ostvario prihod od 167,7 miliona dolara, što predstavlja skok od čak 105 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, vidljivo je iz izvještaja objavljenog u četvrtak.

Poređenja radi, analitičari koje je anketirala agencija Bloomberg u prosjeku su prognozirali prihod od 159,8 miliona dolara. Kompanija je na američkom tržištu ostvarila 67 odsto ukupnog kvartalnog prihoda. Tromjesečna neto dobit iznosila je 6,9 miliona dolara, u poređenju sa 5,3 miliona godinu ranije.

Dobre rezultate LinkedIn može prvenstveno zahvaliti sve većem interesu oglašivača za ovu društvenu mrežu te rastu broja korisnika, od kojih mnogi koriste i ”premium” usluge. U finansijskom izvještaju navodi se kako je broj korisnika LinkedIna premašio 150 miliona, što je oko 20 miliona više u odnosu na podatak iz prethodnog izvještaja. Akcija kompanije skočila je u petak čak 17,76 odsto na zaključnu cijenu od 89,96 dolara.

Podsjetimo, LinkedIn je u maju prošle godine održao inicijalnu javnu ponudu akcija, postavši tako prva društvena mreža izlistana na američkom tržištu kapitala.

izvor: poslovni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *