Krivokapić: Tražićemo pojašnjenje od Vlade

Dodajte komentar

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić smatra da je ispitivanje validnosti rada Regulatorne agencije za energetiku, zajednički posao parlamenat i vlade, ali da tu postoji i treći partner a to je RAE, zbog čega treba osmisliti dobar model, da se taj posao odradi.

“Zato ću tražiti pojašnjenje od vlade da li to treba da shvatimo kao zahtjev za razrješenje, što vlada može da uradi ili da to parlament uradi. Jer moramo način da se bavimo tim pitanjem, a da ne ugrozimo sistemski poziciju RAE”, kazao je Krivokapić novinarima na Cetinju, gdje je otvorio Cetinjski parlamentarni forum.

Krivokapić smatra da je pravi model “da se ne sjetimo kontrole onda kada nastane problem”.

“Zato sam i tražio da se u Ustav stavi socijalni savjet, jer mislim da je pravi model da se na socijalnom savjetu vode razgovori o svim tim problemima, pitanjima prije svega gazodvanja državnim resursima, a to je enrgetika. Taj model je da se privatizacija takođe razmatra na socijalnom savjetu. I onda ne bismo došli u situaciju da gasimo požare, nego bi smo imali jednu usaglašenu politiku, u instituciji koja je ustavna institucija, i mnogo bismo lakše imali usaglašene kriterijume, na osnovu kojih bi smo se odnosili prema konkretnim problemima. Siguran sam da bi RAE tada bila mnogo nezavisnija i mnogo bolja”, kazao je Krivokapić.

KAP je niz pogrešnih koraka

Upitan da li zna kako će se vlada nositi sa problemom KAP-a, Krivokapić je kazao „da u politici postoji mnogo puteva kojim treba ići da do problema ne dođe“.

“KAP je sistem pogrešnih koraka, zato i stižu sankcije, koje će biti teške za Crnu Goru, ali one moraju imati i politčku odgovornost, do nivo onoga što je svako zastupao u trenutku preuzimanja odgovornosti za veliki iznos u budžetu Crne Gore. Naravno, to na kraju mora biti uputna poruka, da stajanje iza neke odluke, znači i punu odgovornost”, kazao je Krivokapić.

izvor: vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *