KAP: Rusi zakinuli radnike za penzije

Dodajte komentar

Bivši radnici Kombinata aluminijuma KAP koji su otišli u penziju 1. januara protestovali su juče ispred kapija Kombinata aluminijuma, zahtijevajući uplatu beneficiranog radnog staža za šest godina i pare iz stambenog fonda.

Nakon višesatnog protesta, tri predstavnika radnika, od njih oko 80, koliko ih je bilo juče, razgovarala su sa izvršnim direktorom Jurijem Moisejevom i dogovorili se s njim da se ponovo sastanu u ponedjeljak.

Dan piše da do tada treba da se definišu detalji oko uplate sredstava.

“Predložili smo da menadžment pronađe model po kojem će moći da uplati beneficije. Moisejev nam je kazao da im Fond PIO duguje 900.000 eura i da bi mogli zajedno s njima i sa Vladom pronaći rješenje da se staž reguliše u tri rate, nakon čega bismo počeli da primamo penziju“, kazao je predsjsdnik koordinacionog odbora penzionisanih radnika Veselin Vukadinović i dodao da su oni ispunili sve zakonske uslove za odlazak u penziju.

Istakao je da im KAP nije uplaćivao beneficije od 2006. godine i da dug za 115 radnika koji su otišli u penziju iznosi milion eura. Osim toga, više od polovine od tih 115 radnika steklo je uslov za isplatu para iz stambenog fonda.

izvor: CdM.me/Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *