Žugić: Erste da podržava i investicione projekte

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Radoje Žugić očekuje da će ERSTE banka razmotriti mogućnosti većeg učešća u projektnom investiranju čime će banka poslati dobru poruku javnosti o aktivnoj ulozi ne samo u bankarskom, već i u cjelokupnom poslovnom ambijentu Crne Gore.

Guverner  se sastao  danas sa Reinhard Ortnerom, predsjednikom Odbora direktora ERSTE bank AD Podgorica, i Aleksom Lukićem, glavnim izvršnim direktorom ERSTE banke.

Povod za sastanak bio je  razmjena mišljenja o dosadašnjim rezultatima poslovanja ERSTE Group Bank AG u Crnoj Gori, planovima za tekuću i naredne godine njenog poslovanja u crnogorskom bankarskom sistemu, kao i strateškim ciljevima banke u sljedećih nekoliko godina.

„Guverner  je potvrdio  značaj dobrog poslovanja banke i njene uloge, kao jedne od sistemskih banaka, u Crnoj Gori. On  je iskazao očekivanja da će ERSTE banka razmotriti mogućnosti većeg učešća u projektnom investiranju i podrške granama ekonomije sa pozitivnim indikatorima poslovanja i na ovaj način poslati dobru poruku javnosti o aktivnoj ulozi banke ne samo u bankarskom, već i u cjelokupnom poslovnom ambijentu Crne Gore“navodi se u saopštenju CBCG.

Ortner je potvrdio uspjeh kontinuiranog rasta banke u Crnoj Gori i nastavka pružanja podrške od strane matične banke u ambicioznim planovima banke.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *