MANS: Građani plaćaju Deripaskine dugove

Dodajte komentar

Najavom ministra ekonomije  Vladimira Kavarića da ćemo se zaduživati kako bismo vratili 22 miliona eura za dug KAP-a, Vlada rizikuje bankrot zbog problematičnog povlađivanja interesu ruskog oligarha Olega Deripaske u toj kompaniji,saopšteno je iz MANS-a.

Zbog toga, MANS poziva  bivše i sadašnje vladine zvaničnike da objasne građanima zašto bi oni plaćali njihove sumnjive poslove sa Olegom Deripaskom, koji očigledno izvlači novac iz kompanije i države, dok poreski obveznici plaćaju njegove dugove.

„Vladine tvrdnje da podržava KAP zbog velikog broja zaposlenih i socijalne
problematike pokazale su se kao potpuno netačne jer da je milione koje je poklonila Deripaski dala radnicima, oni bi bili obezbjeđeni do kraja života. Već naredna rata za naplatu od 50 miliona eura stiže u aprilu, pa se postavlja pitanje gdje će kabinet Igora Lukšića da pronađe taj novac, sem ako ne izmisli na koji način da ga otme od nas“,tvrde u MANS-u.

S obzirom da državi prijeti finansijski slom u MANS-u smatraju da je krajnje  vrijeme da Ranka Čarapić konačno ispita motive i odgovornost Mila Đukanovića, Branimira Gvozdenovića, Igora Lukšića, Branka Vujovića, Vladimira Kavarića u privatizaciji KAP-a, ali i druge članove sadašnjeg i bivšeg kabineta Vlade koji su dizali ruke za problematične odluke.
izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *