Vlada će zaštiti standard građana

Dodajte komentar

Nova poskupljenja nijesu rezultat osionosti Vlade već sticaj određenih okolnosti,kazao je premijer Igor Lukšić najavljujući da će narednih dana sa ministrom finansija Miloradom Katnićem analizirati postojanje dodatnih zaštitnih mehanizama standarda građana kada je gorivo u pitanju.

„S obzirom na to da većina građana i preduzeća koristi eurodizel, može se  konstatovati da njegova cijena više nije najviša u regionu.Čak smo promjenom akcizne politike smanjili akcize na dizel, a možda povećali na neke druge proizvode upravo razumijevaći tu potrebu. To ćemo pitanje dodatno analizirati“, rekao je Lukšić Radiju Crne Gore.

On je kazao da apsolutno razumije subotnji protest građana i tešku ekonomsko-socijalnu situaciju, ne samo u Crnoj Gori već i u državama regiona i Evrope.

I Vladi je u interesu da se preispita privatizacije Telekoma

Lukšić tvrdi da je najveći interes Vlade da se  zna da li je bilo koruptivnih radnji u privatizaciji Telekoma.

„Objavili smo sve dokumente koji su relevantni i koji svjedoče da je proces privatizacije bio transparentan i konkurentan jer je postojalo više ponuda“, kazao je Lukšić.

Vlada neće isplatiti potraživanja Dakićevaca

Nije realno očekivati da Vlada preuzme obavezu i da isplati radnike fabrike “Radoje Dakić” jer bi to značilo novo zaduženje, saopštio je premijer.

„To teorijski lijepo zvuči ali to nije moguće, jer 30 ili 40 miliona EUR izdvojiti značilo bi novo zaduženje ili smanjenje nekih drugih troškova, što nijesam siguran da je realno, jer bi to direktno pogodilo ili fond zarada ili socijalna primanja ili bi morali da odustanemo od nekih investicija“, rekao je Lukšić.

izvor: Radio CG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *