Petrovac će dobiti hotel sa pet zvjezdica

Dodajte komentar

Rekonstrukcija hotela Sveti Stefan biće završena u martu, najavio je danas ministar turizma i održivog razvoja, Predrag Sekulić. On je najavio i gradnju hotela u Petrovcu sa pet zvjezdica, koji će koštati 30 miliona eura.

Sekulić je novinarima u Petrovcu, nakon sastanka sa predstavniicima turističke privrede Budve, kazao da su radovi na bloku 25 Grad-hotela počeli u oktobru, i da je investitor dobio građevinsku dozvolu.

“Cijenim da nema ni jednog razloga da radovi ne budu završeni u predviđenom roku, tako da ćemo u martu imati potpuno rekonstruisani Sveti Stefan”, rekao je on.

Sekulić smatra da će i ova godina biti uspješna, kako po pitanju interesovanja investitora, tako i u smislu turističke sezone, prenosi Mina.

“Ako je suditi po interesovanju investitora, a i najavama za ovogodišnju turističku sezonu, cijenimo da ćemo biti isto tako uspješni kao i u godini za nama”, kazao je on.

Sekulić je za ovu godinu najavio početak izgradnje hotela sa pet zvjezdica na prostoru nekadašnjeg hotela Oliva u Petrovcu.

Budući investitor, Mišo Perović, vlasnik kompanije Euro mis trejd u čijem sastavu posluje petrovački hotel Rivijera, kazao je da je gradnja novog hotela sa pet zvjetzdica dogovorena u saradnji sa Hotelskom grupom Budvanska rivijera.

“Do kraja januara dobićemo građevinsku dozvolu, kada će i početi gradnja”, rekao je Perović i naglasio da će novi hotel ispunjavati sve međunarodne standarade.

On je pojasnio da će hotel imati 250 smještajnih jedinica, a da će ukupna investicija iznositi 30 miliona EUR.

Perović očekuje da će hotel biti u funkciji do 2013. godine.

izvor: portalanalitika.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *