Srbija: Kineski milioni ulaze u Agrobanku

Dodajte komentar

Velika kineska banka „Benk of Ist Ejsia“ (BEA) koja je u vlasništvu porodice Li, treća po bogatstvu u ovoj zemlji, kako „Novosti“ saznaju, početkom sljedeće godine dokapitalizovaće Agrobanku u Srbiji.

Ova banka će uložiti oko 100 miliona evra u nekoliko etapa, a sam proces dokapitalizacije zavisiće od odluke države. BEA posjeduje najrazvijeniju bankarsku mrežu u Kini sa 88 filijala, 62 centra „Suprim gold“ i 6 finansijskih centara u samom Hongkongu, a aktiva banke je polovinom godine dostizala 77 milijardi američkih dolara.

Van teritorije Republike Kine, BEA je prisutna u Sjevernoj Americi, Velikoj Britaniji, i jugoistočnoj Aziji. Globalno posmatrano, uključujućii Hongkong i ostatak Kine, BEA posluje u više od 220 organizacionih dijelova i zapošljava više od 12.000 ljudi.

BEA je poznata po poširokom spektru komercijalnih bankarskih usluga u radu sa stanovništvom, pružanju finansijskih i osiguravajućih usluga različitim profilima klijenata. Svoje bankarske usluge usmjeravaju na poslove sa privredom, lično bankarstvo, osiguranje i otpremnine.

Agrobanka spada u red srednjih banaka u Srbiji i zauzima 11. mjesto na osnovu vrijednosti bilansne aktive banaka, koje posluju na teritoriji Republike Srbije.

izvor: novosti.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *