Srbija: Banka Intesa povećala kapital za 130 miliona eura

Dodajte komentar

Banka Intesa u Srbiji saopštila je danas da je povećala kapital za 130 miliona evra. Kako se navodi u saopštenju, novac za dokapitalizaciju obezbijedila je matična italijanska grupacija Inteza Sanpaolo.

“Nesumnjivo da dokapitalizacija predstavlja vrlo važnu vijest, ne samo za bankarski sistem zemlje već i za cjelokupnu privredu. Tima je grupacija Inteza Sanpaolo još jednom potvrdila svoju dugoročnu posvećenost tržištu Srbije i stratešku opredjeljenost da dalje razvija poslovanje u našoj zemlji”, izjavila je predsjednica Izvršnog odbora Intese u Srbiji Draginja Đurić.

Povećanjem kapitala stvoriće se dodatne osnove za nastavak rasta kreditne aktivnosti, što će uticati na ublažavanje negativnih efekata svjetske finansijske krize na domaću privredu, ocjenjuje se u saopštenju.

Od svog dolaska na tržište Srbije 2005. godine, Intesa Sanpaolo grupacija uložila je preko jedne milijarde evra, a uz najnovije jačanje kapitala Banke Intesa, direktne investicije matične grupe u Srbiju dostigle su 1,2 milijarde evra.

Banka Intesa je vodeća banka na tržištu Srbije sa učešćem od preko 14 odsto u ukupnoj aktivi bankarskog sektora. Ukupni kreditni portfolio banke premašuje 2,6 milijarde evra, što čini gotovo 17 odsto ukupno odobrenih kredita u Srbiji, navodi se u saopštenju.

izvor: capital.ba/Emg.rs

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *