BiH: Nova banka izabrana za najkompaniju decenije

Dodajte komentar

Direkcija za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope proglasila je Novu banku a.d. Banja Luka najkompanijom decenije u BiH, a njenog direktora mr Milana Radovića najmenadžerom decenije.

Dodjela nagrada za najkompaniju organizovana je u četvrtak u Banskom dvoru u Banjoj Luci, u prisustvu predstavnika poslovnog, kulturnog i sportskog života Bosne i Hercegovine.

Tokom svečane dodjele, direktor Radović je izjavio da je Nova banka ovu nagradu dobila zbog stabilnog poslovanja, dodajući da je samo u tekućoj akciji štednje ostvaren rast depozita od 40 miliona KM, čime su štedni depoziti dostigli iznos od 230 miliona KM.

Razlog više za dodjelu ove prestižne nagrade je što je Nova banka završila 2010. godinu sa 8,6 miliona KM neto dobiti i vrijednošću aktive od 860 miliona. Sa 31. septembrom 2011. nivo aktive je iznosio 934.432 miliona KM, a trenutno se približava iznosu od milijarde KM aktive, što prevazilazi ciljeve koje smo imali za ovu poslovnu godinu.

Ovo priznanje važi za mjerilo uspjeha u zemljama regiona i s ponosom ćemo ga uvrstiti među brojne nagrade koje su potvrda kvaliteta našeg poslovanja, primjene novih tehnologija i inovacija, kao i ostvarenog nivoa i promovisanja društvene odgovornosti, kažu u Novoj banci.

izvor: profitiraj.ba

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *