Montepranzo-Bokaprodukt: Zemljište u zakup za izgradnju golf terena

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte pozvao je zainteresovane da do 4. novembra dostave ponude za dugoročni zakup zemljišta za izgradnju golf terena u zoni Mrčevac kod Tivta, uz mogućnost kasnije prodaje dijela pod objektima i uz njih.

Oni su objasnili da je ponuđeni zemljišni kompleks, površine 786,68 hiljada kilometara kvadratnih, moguće zakupiti na period od 90 godina.

Savjet, koji je u ime tivatske kompanije Montepranzo-Bokaprodukt, pozvao iskusne domaće i međunarodne investitore, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju velikim i složenim turističkim kompleksima, da učestvuju na tenderu i dostave ponude koje uključuju gradnju i upravljanje golf terenom i pratećim sadržajem.

Pravo učešća na tenderu imaju zainteresovani investitori koji otkupe deset hiljada EUR vrijednu tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o povjerljivosti podataka. Učesnicima tendera je omogućeno i da formiraju konzorcijum, koji u okviru ponude mora dostaviti i jasno definisanu odgovornost članova.

Zainteresovani investitori treba da dostave ponudu koja će sadržati sveobuhvatan i koherentan razvojni i projektantski koncept za golf kompleks, koji je u skladu sapostavkama postojeće i planirane prostorno-planske dokumentacije, kao i sanajvećim međunarodnim standardimaizvrsnosti i inovacija u arhitekturi, projektovanju, tehničkoj izvedbi, korišćenju prostora i održivosti. Predloženi koncept predstavljaće jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Ponuđač treba i da predloži strukturu iznos godišnje zakupnine, koja ne može biti niža od 15 centi po kvadratnom metru. Predloženi iznos, takođe će biti kriterijum za vrjednovanje ponude. Obaveza ponuđača je i da dostavi investicioni program u kojem se precizno navodi struktura i dinamika ulaganja i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala. I to će, kako je objašnjeno, biti jedan od kriterijuma za ocjenu ponude.

Ponuđač uz ponudu dostavlja potvrdu o uplaćenom depozitu ili original garancije za Savjet, u iznosu od 150 hiljada EUR.

Ponuđeni kompleks se nalazi sjeverno od Jadranske magistrale puta Budva – Tivat, preko puta tivatskog Aerodroma. Kompleks je udaljen 2,5 kilometara od centra Tivta i oko 700 metara od mora.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *