UNIQA osiguranje učrstvilo poziciju na tržištu Srbije

Dodajte komentar

U prvoj polovini 2011. godine, UNIQA Srbija, sa rastom pet puta većim od rasta tržišta osiguranja, učvrstila je svoju poziciju zauzimajući peto mjesto na srpskom tržištu osiguranja sa rastom tržišnog učešća od 0,45 odsto i rastom premije od 10,23 procenta.

Tokom proteklih pet godina, od dolaska na srpsko tržište, UNIQA osiguranje je postalo jedan od lidera u industriji osiguranja u Srbiji, rangirajući se među prvih pet vodećih osiguravajućih kompanija. 

Kada su u pitanju rezultati koje je ostvarila UNIQA group Austria, u saopštenju je navedeno, da je sa rastom u regularnim premijama od 5,3 odsto u svim regionima uz istovremeno snižavanje racija šteta i benefita za 6,2 procentna poena, UNIQA grupa u prvoj polovini 2011. nalazi na kursu rasta.

Ostvaren je primetan boljitak u osnovnom operativnom poslovanju – neto profit je povećan za 6,8 odsto na 53 miliona evra.

Austrijska UNIQA grupa je jedna od vodećih osiguravajućih kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi sa prodajnom i servisnom mrežom na 21 tržištu u regionu i premijom od preko 6,2 milijarde evra.

Lider je na polju imovinskog i zdravstvenog osiguranja. UNIQA je u Evropi zaključila 16,5 miliona polisa i ima 7,5 miliona klijenata.

izvor: economy.rs

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *