Neophodno unapređenje procedura i uvođenje olakšica u sektoru nekretnina

Dodajte komentar

Razvoj nekretnina u Crnoj Gori i dalje će biti od vitalnog značaja za privlačenje investicija i time uticati na rast ekonomije, zaključeno je na forumu koji je organizovala Američka privredna komora u Crnoj Gori AmCham.

Na forumu su razmatrani problemi i izazovi sa kojim se suočava ovaj sektor i investitori u nekretnine.

Predstavnici Američke privredne komore ocijenili su da Vlada Crne Gore, državne institucije i opštine moraju nastaviti da unaprjeđuju sopstvene kapacitete u radu sa investitorima.

Ocijenjeno je da treba razmotriti uvođenje olakšica kako bi se i dalje privlačile znatne investicije u oblast nekretnina.

Izvršni direktor AmCham-a Edin Seferović kazao je da preduzetnici uvijek žele bolje uslove za svoje poslovanje.

Danas je samo započeta komunikacija, koja će u narednom periodu biti nastavljena. Američka privredna komora u Crnoj Gori će, kroz rad Radne grupe za nekretnine, sarađivati sa ostalim organizacijama, kao i sa Vladom, na predlaganju konkretnih koraka za unapređenje uslova za razvoj sektora nekretnina. AmCham je takođe voljna da radi sa odgovarajućim partnerima na identifikovanju i promovisanju značajnih investicionih mogućnosti za američke i druge investitore u Crnoj Gori”, rekao je Seferović.

izvor: cafemontenegro.com

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *