Plantaže u septembru otkupljuju grožđe

Dodajte komentar

Kompanija 13. jul Plantaže i ove godine otkupljivaće grožđe od registrovanih proizvođača, a sa organizovanim otkupom počeće u septembru, kazala je za Pobjedu izvršna direktorica ove kompanije Verica Maraš.

Prema njenim riječima Plantaže će nakon odluke Odbora direktora, u ponedjeljak saopštiti proizvođačima i javnosti kriterijume za ovogodišnji otkup.

„Radićemo i ove godine otkup sorti vranca i kratošije. Akcija će trajati do kraja septembra, a detaljnije informacije o uslovima otkupa proizvođači će saznati u ponedjeljak. Oglas će biti objavljen na sajtu kompanije“, rekla je Verica Maraš, prenosi portal Cdm.

Ona je kazala da se sa pričom o otkupu ne kasni jer je to, inače, period kada vinsko grožđe u privatnim vinogradima sazrijeva, iako je prethodnih godina oglas objavljivan ranije.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Plantaže su prošle sezone od 227 domaćih vinogradara otkupili 1,2 miliona kilograma grožđa. Ukupna vrijdnost otkupljene količine bila je 1,14 miliona eura, a prosječna cijena po kilogramu 0,93 eura.

S ciljem da unaprijede crnogorsko vinogradarstvo, Plantaže su sa akcijom otkupa vinskog grožđa od vinogradara, počeli 2011. godine, kada su od 80 proizvođača otkupili više od 500.000 kilograma grožđa, po prosječnoj cijeni 1,28 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *