Nagrada za izuzetnost projektu Luštica Bej

Dodajte komentar

Projekat Luštica Bej u Tivtu dobio je Nagradu izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA). Luštica Bej rangirana je u najbolja četiri projekta, od 63 koliko ih je bilo u konkurenciji za ovogodišnju nagradu, saopšteno je danas iz kompanije Luštica Development.

Osnovana 1899. godine, ASLA je nacionalna asocijacija pejzažnih arhitekata koja predstavlja 16 hiljada članova iz 49 profesionalnih i 68 studentskih ogranaka.

Nagrada za izuzetnost dodjeljuje se projektima koji demonstriraju originalnu upotrebu principa pejzažne arhitekture, u kreativnoj kombinaciji koja doprinosi napretku same profesije. Nagrada se dodjeljuje izuzetnim, jedinstvenim i inovativnim projektima, koji na taj način uspijevaju da prevaziđu svoju prvobitnu namjenu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Projekat Luštica Bej, čije se ukupna vrijednost procjenjuje na više od milijardu eura, realizuje kompanija Luštica Divelopment AD. Tivatska kompanija do sada je investirala više od €30 miliona u projekat Luštica Bej.

Prva faza projekta predviđa izgradnju 275 rezidencijalnih vila, 271 kuća, 1158 apartmana, 7 hotela sa 1260 soba i apartmana, velnes centar, dvije marine sa 170 vezova za jahte, golf teren Geri Plejer dizajna sa pratećim sadržajima, uključujući butike, restorane, kafe barove, školu i bolnicu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *