Radnici KAP-a dobiće pune plate

Dodajte komentar

Zarade zaposlenima u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP za period od 8. do 31. jula biće isplaćene bez odbitaka, saopšteno je iz Izvršnog odbora Sindikata aluminijuma.

Zarade, kako je navedeno biltenu, neće biti umanjivane kako bi za sljedeću isplatu imali vremena da dogovore način odbijanja stvorenih obaveza, prenosi Pobjeda.

„Uvođenjem stečaja radnicima je prestao stalni angažman i važenje kolektivnog ugovora, ali činimo sve da se na rad pozovu svi zaposleni i da taj status zadrže do konačnog pronalaženja rješenja za njihov dobrovoljni odlazak putem prijevremenog penzionisanja, socijalnog programa ili drugog vida zbrinjavanja postojećih viškova“, podsjetili su iz Sindikata.

[widgets_on_pages id=”Turizam”]

Istakli su i da pored dosta nepovoljne ekonomske atmosfere koja je napravljena, kako u našoj državi tako i u okruženju, oko dalje sudbine i isplativosti nastavka rada pokušavaju, a na tome će i istrajati, da zajedno sa nadležnim državnim institucijama dokažu opravdanost daljeg poslovanja, a istovremeno se obezbijede sredstva neophodna za dobrovoljan odlazak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *