Crnogorski pomorci od danas mogu da rade na kiparskim brodovima

Crnogorski pomorci od danas imaju priliku da rade na brodovima pod kiparskom zastavom, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Kako je saopšteno iz resora, načijem je čelu Filip Radulović. Crna Gora i Kipar potpisali su memorandum između crnogorske i kiparske pomorske administracije.

Radulović, koji je potpisao Memorandum, kazao je da ovaj dokument predstavlja korak naprijed u jačanju veza između dviju zemalje u oblasti pomorstva i otvara nove horizonte za crnogorske pomorce.

“Ova inicijativa predstavlja obavezu i potvrdu da Crna Gora u potpunosti primjenjuje propise i standarde, čime se osigurava da naši pomorci imaju pristup najvišim standardima obuke, sigurnosti i kvaliteta rada”, poručio je Radulović.

Radulović je kazao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete.

“Sada, bez administrativnih prepreka, naši pomorci imaju priliku da započnu radni odnos na brodovima pod kiparskom zastavom, gdje u ovom trenutku ima preko hiljadu brodova”, dodao je on.

Radulović je poručio da će pomorci imati najviše standarde obuke, sigurnosti i kvaliteta rada.

“Potpisivanje ovog Memoranduma je još jedan korak u tom pravcu i jasan pokazatelj njihove posvećenosti ka unapređenju perspektive naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu rada”, zaključio je on.

Podijeli ovaj članak