UniCredit najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi

Dodajte komentar

UniCredit banka proglašena najboljom bankom u centralnoj i istočnoj Evropi (CEE) i dobitnica Euromoney Awards for Excellence.

Kako se navodi, grupa je osvojila devet nagrada, za razliku od prošlogodišnjih pet, i zadržala krunu najbolje u Italiji. UniCredit banka takođe je osvojila nagrade za najbolju banku u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Hrvatskoj.

U obrazloženju je navedeno da je tokom prošle godine veliki dio konkurencije bio u procesu raznih akvizicija, pa je potencijal UniCredita za organski rast u CEE regioonu postao jasniji, jer je broj klijenata snažno porastao – posebno u Rumuniji i Srbiji. U tim zemljama, kako se navodi, najviše je porastao njentržišni udio, kao i u segmentu cross-selling proizvoda poput osiguranja i upravljanja imovinom.

“Tom uspjehu uvelike je pridonio UniCreditov razvoj digitalnog bankarstva, u sferi hipoteka, potrošačkih kredita i tekućih računa u Češkoj i Slovačkoj. Ovaj uspjeh nastao je iz istorijski snažnog prisustva banke u CEE regionu, gdje je osvojila nagrade za najbolju banku za transakcije u četiri od posljednjih pet godina, kao i za najbolju banku za upravljanje imovinom”, naveli su iz banke.

Osvrćući se na ovogodišnji uspjeh, predsjednik uprave UniCredit banke Andrea Orcel rekao je kako su nagrade potvrda transformacije koja je prvenstveno nastala posvećenošću i predanošću ljudi.

“Ujedno, to je odraz naše bliske saradnje s klijentima, kojima zahvaljujem na kontinuiranom povjerenju”, rekao je Orcel.

Gianfranco Bisangi i Teodora Petkova, koji su do prošle sedmice bili direktori za centralnu odnosno istočnu Evropu, rekli su da su u svojoj strategiji UniCredit Unlock CEE zemlje smatrane područjima rasta.

“Rezultati koje postižemo iz kvartala u kvartal potvrđuju da smo na dobrom putu. Ono što nas izdvaja na tržištu je stalna usmjerenost na pojednostavljenje i digitalizaciju, kao i na ugradnju održivosti u sve što radimo. Kključna snaga banke je tim predanih kolega, fokusiran na jačanje rasta od 6,3 miliona i povećanje baze individualnih i korporativnih klijenata u regionu”, rekli su Bisanji i Petkova.

Bisagni je imenovan za direktora grupnih operacija, a Petkova za sve zemlje CEE regiona.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *