Stečajni upravnik pripremio listu potraživanja za Meljine kompleks: Priznat svaki 115. euro duga

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Meljine kompleksa Lado Šekularac osporio je sva potraživanja bivših i aktuelnih kompanija Duška Kneževića ukupne vrijednosti 12,7 miliona eura, kao i države koja je, na račun raskida ugovora o privatizaciji bolnice Meljine, prijavila 97,3 miliona.

Šekularac je priznao ukupno 957,3 hiljade eura. Opštini Herceg Novi, koja je i inicirala stečaj, priznao je 554,7 hiljada eura u trećem redu, dok je na 335,2 hiljade obezbijeđenog potraživanja priznao razlučno pravo.

Ovaj dug odnosi se na porez na nepokretnosti. U treći isplatni red svrstana su i potraživanja Uprave prihoda i carina od 59,2 hiljade, Elektroprivrede od 2,5 hiljade, Atlas banke u stečaju od 603 eura, te bivše direktorice i jedine zaposlene Ivone Čavić od 316 eura.

Preostalih 5,4 hiljade eura za zarade i doprinose priznao je u prvom isplatnom redu. Osporavajući potraživanje države obrazložio je činjenicom da je u toku parnica pred Privrednim sudom u kom može ostvariti svoja prava.

Potraživanje Invest banke u stečaju od 5,9 miliona za kredite kiparske firme V. B. i podgoričke Attika land, Šekularac je odbio navodeći da je imovinom za njih garantovala bolnica Meljine, a ne Meljine kompleks.

Potraživanje Atlas banke u stečaju od 6,2 miliona eura odnosi se na kredite bolnice, koje je prijavljeno i u tom stečaju, zbog čega ga je Šekularac osporio.

Za zajam dat Meljine kompleksu, Atlas kap u vlasništvu Kneževića potražuje 67,7 hiljada eura, od čega se dio odnosi na troškove namirenja zarada i doprinosa bivše direktorice dr Olivere Elez-Mihajlović, što je Šekularac odbio jer nijesu priloženi adekvatni dokazi.

Jučerašnje ispitno ročište je odloženo, jer je Šekularac sudu listu dostavio prije nekoliko dana. Zbog toga je sudija Dragan Vučević iduće zakazao za 23. novembar kako bi se povjerioci upoznali sa odlukom Šekularca i eventualno uložili prigovor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *