Vraćanje duga za Madonu

Dodajte komentar

Opština Budva vratiće ove godine 1,4 miliona eura duga hotelskoj grupi Budvanska rivijera, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Taj iznos je dio duga koji Opština ima za organizaciju koncerta pop dive Madone na Jazu prije više od četiri godine, pišu Dnevne novine.

Najzanimljivije od svega je što je Budvanska rivijera prije tri sedmice saopštila da nema potraživanja za organizaciju koncerta.Iz Ministarstva finansija je za Dnevne novine saopšteno da su upoznati sa činjenicom da opština Budva ovogodišnjim budžetom planira da vrati 1,4 miliona eura duga Budvanskoj rivijeri.

Kako je objašnjeno, opština Budva je u skladu sa zakonskom procedurom dostavila na mišljenje Prijedlog Odluke o budžetu opštine Budva za 2013. godinu.

“U obrazloženju Predloga po menute odluke navedeno je da je u okviru pozicije otplata garancija iznos od 1,4 miliona eura planiran kao izdatak za garancije nefinansijskim institucijama koji je vezan za preduzeće ”TOB Co” Budva. S obzirom na to da se ovo pravno lice gasi, opština je preuzela obaveze za koje je dala garancije, a navedeni iznos se odnosi na dug koji “TOB Co” d.o.o. Budva ima prema Budvanskoj rivijeri”, navedeno je iz Ministarstva finansija, prenosi cdm.me.

Sve to ne bi bilo sporno da Budvanska rivijera nije krajem godine saopštila da nema potraživanja od opštine Budva za organizaciju koncerta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *