Pregled štampe za 17. novembar: Novosti iz ekonomije

Dodajte komentar

Portal Bankar.me donosi pregled najvažnijih ekonomskih naslova u današnjim crnogorskim dnevnim novinama:

Vijesti

Manjak u kasi ne uliva povjerenje

Vlada je prodajom državnih obveznica nastavila sa mjerama paničnog menadžmenta i pokazala da ne postoji strategija upravljanja javnim dugom, ocijenio je lider PzP-a i poslanik DF-a Nebojša Medojević.

Cijene struje po mađarskoj berzi

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) imenovala je energetsku berzu u Budimpešti Hungarian Power Exchange (HUPX) za referentnu berzu sa koje će se koristiti podaci o fjučersima potrebnim za izračunavanje cijena struje za domaćinstva i male kupce koji ne pripadaju kategoriji domaćinstva. Prema odluci, podaci sa HUPX će se koristiti za regulatorni period 2017-2019. godina.

Sumnjaju da se Luka namješta poznatom kupcu

Izvršni odbor Sindikata Luke Bar odlučio je da se suprotstavi privatizaciji ovog preduzeća i tim povodom poslao dopis Savjetu za privatizaciju, ministarstvima saobraćaja i rada, Savezu sindikata, izvršnom direktoru i Odboru direktora kompanije.

Manje kamate na kredite za hotelijere

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Investiciono razvojni fond (IRF) objavili su javni poziv za podnošenje aplikacija za subvencionisanje kamatne stope na kredite odobrene kompanijama i preduzetnicima iz oblasti turizma i ugostiteljstva za ovu godinu.

Dnevne novine

Goranović i Erste banka bi imovinu Nike

Erste banka, Industrija mesa Goranović i nikšićka kompanija NTC Logistics dostavili su ponudu za kupovinu imovine Mljekare Nika, koja se prodavala po ukupnoj početnoj cijeni od 674.000 eura.

Novi hoteli i potvrđeni buking ulivaju optimizam

Otvaranje novih hotela visoke kategorije, spremnost planinskih centara, potvrđeni buking i bogat praznični program duž primorja, razlozi su na osnovu kojih u Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) imaju dobra očekivanja za predstojeću zimsku sezonu.

Zahuktali se radovi na mostu Moračica

Najzahtjevniji objekat na prioritetnoj dionici auto-puta, most Moračica gradi se i bržom dinamikom od predviđene, rekao je inženjer kinekse kompanije CRBC Duško Rondović.

Dan

Za drugi blok nema rezervi uglja

Nejasno je zašto se trenutno sprovodi javna rasprava za Elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu imajući u vidu neizvjesnost projekta izgradnje drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, zbog problema u pronalaženju finansijera, kazala je koordinatorka Istraživačkog centra MANS-a Ines Mrdović. Javna rasprava o elaboratu održaće se danas u Pljevljima, a MANS je pripremio 25 primjedbi.

Za otpremnine milion, a treba najmanje pet

Rebalansom budžeta za otpremnine je predviđen, umjesto 742 hiljade, 1,1 milion eura a činjenica je da trenutno bivši radnici u Crnoj Gori potražuju preko pet miliona eura. Iako radnici protestima pokušavaju da dođu do otpremnina, nadležne institucije na to ne reaguju.

Slom javnih finansija za pola godine

Poslednji podaci MMF-a pokazuju građanima Crne Gore nešto realnije ekonomske indikatore od zvaničnih koje uređuje i frizira Monstat, ali još uvijek nedovoljno tačne jer je stanje u crnogorskoj ekonomiji i javnim finansijama mnogo gore, ocijenio je koautor ekonomskog programa SDP-a Čedomir Radičević.

Pobjeda

Sva čuda Crne Gore

Stručni žiri za ,,Sva čuda Crne Gore dostavio je svoje prijedloge i to 60 aplikacija iz kategorije A, 30 iz kategorije B i deset iz kategorije C, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Niko nije odgovarao za lažne stecajeve

U Osnovnom sudu u ovoj i prethodnoj godini nije bilo predmeta formiranih po optužbi za krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja, rečeno je Pobjedi u odgovoru na pitanje kako stati na kraj zloupotrebama u stečaju, čija posljedicaje blizu 140 miliona eura nenaplativog poreskog duga.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *