Tesla predstavlja treći automobil – znatno jeftiniji od ostalih modela

Dodajte komentar

Poslednjeg dana marta kompanija Tesla Motors predstaviće svijetu električni Model 3, koji će biti znatno pristupačniji od svih dosadašnjih vozila ovog proizvođača.

Iako se ne može tvrditi da je riječ o jeftinom elektromobilu (Model 3 koštaće u Sjedinjenim Državama oko 35.000 dolara, ne računajući državne subvencije), novi Teslin model predstavljaće korak dalje ka masovnoj proizvodnji automobila na električni pogon, što je jedan od ciljeva koje je sebi postavio prvi čovjek kompanije, Ilon Mask.

Naime, ovaj model biće upola jeftiniji od druga dva Teslina automobila koja su dostupna na tržištu, limuzine S i krosovera X.

Dizajn Modela 3 još uvjek je tajna, ali očekuje se da će oblikom podsjećati na veći i luksuzniji Model S, a Mask je izjavio da će on biti manje kompleksan za proizvodnju u poređenju sa ostalim Teslinim vozilima.

Automobil će koristiti nove baterije iz Tesline “gigafabrike” koja se gradi u Nevadi, a osnovni model trebalo bi da ima autonomiju u vožnji od oko 320 km. Iako će premijera Modela 3 biti održana 31. marta, a automobil će moći da se naruči već istog dana, prve isporuke očekuju se tek 2017. godine.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *