EPCG: GP URA nema kredibilitet da bilo kome drži predavanja, saniramo posljedice lošeg rada njihovih kadrova

-Smatramo da URA, kao organizacija koja je, za vrijeme vršenja vlasti u Crnoj Gori, načinila značajnu štetu privrednom sistemu, a naročito energetici, nema kredibilitet da bilo kome drži predavanja o tome šta i kako treba raditi, saopštili su iz EPCG, reagujući na današnje saopštenje GP URA. Iz Ure su ranije danas  saopštili da je tender za Željezaru za rubriku vjerovali ili ne, i da sumnjaju u korupciju Mujovića i Đukanovića.

“EPCG osjeća potrebu da se, javnosti radi, oglasi povodom današnjeg istupa Ujedinjene reformske akcije (URA). U nekim drukčijim okolnostima, ne bi bilo potrebe da se osvrćemo na istupe pojedinaca i organizacija koje, očito, imaju manjak osjećaja kada je riječ o odgovornosti za javno iskazane riječi, ali smo, kao predstavnici najvažnije kompanije u državi, dužni da ukažemo na jednu vrlo problematičnu praksu u dijelu koji se odnosi na potrebu nekih političkih aktera da, preko leđa EPCG, njenog poslovodstva i zaposlenih, stiču jeftine političke poene. Tako URA ispoljava sumnju u korupciju, ne štedeći riječi u pogledu hvalospjeva 43. Vladi Crne Gore, u a vezi sa kupovinom imovine Željezare”, saopštili su iz EPCG.

Navode da 43. Vlada Crne Gore niti je kupila niti je mogla da kupi imovinu Željezare, već je to, svojim sredstvima, učinila EPCG.

“Lako provjerljivo kroz analizu akata koji su doveli do tog čina i, u krajnjem, podatka koji se odnosi na kupoprodaju i vlasništvo nad imovinom. Poražavajuće je, međutim, to što URA potcjenjuje inteligenciju javnosti i građana, pa im plasira neistine o prirodi aranžmana sa Tosčelikom. Ne manje važno, sve skorašnje aktivnosti u vezi sa Željezarom u značajnoj mjeri su posljedica činjenice da bivši menadžment Željezare – instaliran i podržavan upravo voljom URA-e – nije poštovao biznis plan, što je dovelo do niza problema u funkcionisanju. S druge strane, mi smo danas u prilici da, posredstvom aranžmana sa renomiranim partnerima, omogućimo Željezari ostvarenje punog radnog kapaciteta, a zaposlenima sigurnu egzistenciju.  Smatramo, dakle, da URA, kao organizacija koja je, za vrijeme vršenja vlasti u Crnoj Gori, načinila značajnu štetu privrednom sistemu, a naročito energetici, nema kredibilitet da bilo kome drži predavanja o tome šta i kako treba raditi”, kazali su u saopštenju.

Prema njihovim riječima, “imali smo priliku da vidimo koliko su nekompetentni kadrovi koje je URA favorizovala, a posljedice njihovih loših poteza i danas saniramo”.

“Iz obilja “genijalnih” nauma kadrova URA-e, za ovu priliku izdvajamo podsjećanje na ideju o investiranju 6 miliona u pokretanje proizvodnje, iako je to bilo nemoguće i sa stručnog i sa zakonskog aspekta. Da i ne govorimo o lošim ugovorima o zakupu ex-menadžmenta, kojim je, ponavljamo, kadrovala upravo URA. Mi sada, preko javnog poziva, nastojimo da dođemo do ozbiljnog partnera, koji bi, kroz značajan mjesečni zakup, omogućio valjan razvoj Željezare. Nema nikakve sumnje u to da ćemo uspjeti, a gospodi koja su svoje neznanje i loše namjere ispoljavali dok su bili na najuticajnijim pozicijama predlažemo da, uz dozu nužne samokritike, razmisle zbog čega su došli do toga da nemaju nikakav uticaj na društvene tokove”, dodaju iz EPCG.

Uvažavaju, kažu, svačije pravo da učestvuje u javnom životu, ali će, “cijeneći važnost EPCG za privredni sistem Crne Gore, uvijek i bezuslovno odgovoriti na svaki neutemeljeni napad”.

“Jer, naš posao je da kompaniju koju su gradile generacije naših predaka vodimo uspješno i u što boljem stanju predamo u nasljeđe budućim generacijama. Razumijemo da tako nešto ne mogu da shvate oni koji razmišljaju od danas do sjutra, ali je nama, razumjećete, opšti interes uvijek iznad svih partikularizama”, zaključuju iz EPCG.

Podijeli ovaj članak