Rakčević: Glavni grad će učiniti sve da ŽRK Budućnost preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Olivere Injac, Luka Rakčević, saopštio je u objavi na Instagramu da će Glavni grad učiniti sve da održi ženski rukometni klub Budućnost, te da će pokušati da riješi dio problema.

Budućnost je od prvog jula bez generalnog sponzora, jer je kompanija “Bemax” izašla iz kluba.

A u razgovoru za “Dan”, izvršna direktorica kluba i legendarna crnogorska rukometašica, Maja Bulatović je poručila da se klub gasi.

“Ne smijemo dozvoliti gašenje Ženskog rukometnog kluba Budućnost, jer je to naša moralna i sportska obaveza, pa će glavni grad učiniti sve da održi kolektiv i pokuša riješiti bar dio nagomilanih problema. Raduje najava vlasnika/ca ŽRK da žele da se klub vrati pod okrilje grada, što na duže staze obezbjeđuje stabilnost i funkcionalnost kluba”, napisao je Rakčević.

Dodao je da je “svaka generacija našeg grada ugradila dio sebe u mozaik duge i ponosne istorije najtrofejnijeg kluba na našim prostorima.”

“Od prvog evropskog trofeja i sjajne Vinkove generacije, predvođene sestrama Mugoša, Katicom Lješković i Olgom Sekulić, do kasnijih generacija legendarnih Nikole Petrovića i Dragana Adžića, ŽRK Budućnost postao je simbol našeg grada i ime koje izaziva poštovanje u sportskim krugovima širom svijeta”, navodi se u objavi Rakčevića.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice je podsjetio da je Budućnost decenijama i temelj reprezentacije Crne Gore, “pa imamo obavezu više da spasimo klub i obezbijedimo njegovo funkcionisanje.”

“Žao mi je što je dosadašnji sponzor, na ovakav način i preko noći, odlučio da ode iz kluba i ostavi ogromne finansijske probleme, zbog kojih je – čak i uz pomoć grada – upitno elementarno funkcionisanje i učešće u Ligi šampiona. Iako svaki sponzor ima pravo da odustane od svog sponzorstva, mogli smo o svemu razgovarati mjesecima unazad i spremiti strategiju tako da klub ne bude kolateralna šteta ovakve tranzicije. Međutim situacija je takva kakva jeste i grad će uraditi sve šta je u njegovoj moći, da ŽRK preživi najteži trenutak u svojoj novijoj istoriji. To dugujemo klubu, građanima/kama i svim navijačima. U narednim danima pokrećemo i formalne procedure i razgovore sa vlasnicima/ama kluba, a javnost će biti obaviještena o stanju, mogućnostima i planovima za budući period. Nadamo se uspjehu”, zaključio je Rakčević.

Maja Bulatović: Klub se gasi, nakon što je ostao bez generalnog sponzora

Podijeli ovaj članak