Račun Instituta Igalo odblokiran, isplaćene po dvije zarade

“Ovim je riješeno pitanje duga prema Jugobanci u iznosu od oko sedam miliona eura, koji je bio glavni razlog višemjesečne blokade i učinjen prvi korak za spas i razvoj Instituta. Na ovaj način ispunjena je obaveza Vlade koja je opredijelila pet miliona eura, koliko i manjinski akcionar, po osnovu beskamatne pozajmice”, saopštila je Vlada Crne Gore.

Istovremeno, danas su radnicima isplaćene po dvije zaostale zarade, što dolazi nakon višemjesečne neizvjesnosti, ali i posvećenosti zaposlenih da Institut preživi i brine o pacijentima.

“Ovo je samo prvi korak u rješavanju dugogodišnjih nagomilanih problema Instituta. Sljedeći korak je izdada Plana restrukturiranja u što kraćem roku, a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećenog značajnim dugovima, kako prema povjeriocima, tako i prema zaposlenima”, saopštila je Vlada.

Kako navode, strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se sigurnost za zaposlene, povjerioce, i sve korisnike ovog jedinstvenog rehabilaticionog centra.

PRATITE NAS NA

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak