Dionice Applea skočile na rekordno visok nivo nakon jedne objave kompanije

Dionice Applea su u utorak porasle za 7% na novu rekordnu razinu od 207,15 dolara po dionici, dan nakon što je kompanija objavila svoj dugoočekivani prodor na tlo umjetne inteligencije.

Apple je tokom događaja u ponedjeljak predstavio niz novih AI značajki, uključujući reviziju svog glasovnog asistenta Siri, integraciju s OpenAI-jevim ChatGPT-om, niz alata za pomoć pri pisanju i nove prilagodljive emojije.

Kompanija je predstavila značajke kao AI za prosječnu osobu, iako će korisnici vjerojatno morati nadograditi svoje iPhone uređaje da bi pristupili alatima.

S povećanjem cijene dionice u utorak, Apple je nadmašio svoj prethodni rekord od 14. decembra.

Analitičari Bank of America također su bili optimistični u vezi s Appleovim najavama, rekavši da će značajke dovesti do “ciklusa nadogradnje za IntelliPhone s omogućenom umjetnom inteligencijom”. Analitičari su zadržali svoju ocjenu kupovine dionica zbog obećanja višegodišnjeg ciklusa nadogradnje, potencijala povećanja bruto marže i rasta usluga.

Analitičari Evercorea rekli su da su s konferencije otišli s “povećanim povjerenjem” u Appleovu AI strategiju, naročito zato što vjeruju da će potaknuti korisnike da nadograde svoje uređaje.

“Ograničavanje Apple Intelligencea na iPhone uređaje prodane u posljednjih godinu dana pojačava naše uvjerenje da umjetna inteligencija može pomoći u pokretanju super ciklusa iPhonea”, rekli su analitičari, prenosi CNBC.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak