Ovaj brod će od 3. jula povezivati Bar i Ankonu

Prema preliminarnim dogovorima, nakon dvogodišnje pauze, pomorsku vezu između Crne Gore i Italije od 3. jula održavaće italijanska kompanija Adria Ferries. Za prodaju karata biće zadužena Barska plovidba.

“Prema preliminarnim dogovorima očekuje se da 3. jula u Bar dođe brod Adria Ferries, konačno da se vrati ta veza između Crne Gore i Italije. Brod bi u Bar trebao da uplovljava u šest jutro, tri puta nedjeljno. Prema planu, znači, on će biti u Baru u šest jutro i nakon toga nastavlja za Drač. Isto tako uveče, vraća se iz Drača, svraća u Bar. U Bar bi trebalo da bude u 20 časova uveče. Očekujemo naravno da će biti u ukrcaj za Ankonu”, kaže predsjednik odbora direktora brodarske kompanije iz Bara, Ćazim Alković za Radio Crne Gore.

Na liniji Drač – Bar – Ancona ploviće “Mia”, najmlađi brod iz flote kompanije Adria Ferries. Izgrađen je 1997. godine, brojne sadržaje, 197 kabina, garažni dio preko 1.950 dužnih metara, kapacitet 1.528 putnika.

“To je dobar brod sa odličnim karakteristikama, nov brod, dužina je 200 metara, što znači da je njegov kapacitet veliki i da će sigurno moći da opsluži kako liniju prema Baru, tako i liniju prema Draču. To je plovilo kompanije Adria Ferries, plovilo je “Mia”. To je nov brod i što je jako važno brz, jer imali smo priliku da kroz neko prošlo vrijeme na toj relaciji plove brodovi koji nijesu tako brzi i ta plovidba bi dugo trajala, izmarala bi sve putnike”, navodi Alković.

Svi detalji tog posla, kao i cijena karte, biće definisani početkom naredne sedmice.

“Prvo je sastanak u Ministarstvu, pa onda sastanak od premijera i nadam se nakon toga ćemo definisati te neke naše odnose između Adria Ferries i Barske plovidbe kada ćemo definisati normalnu i cijenu karte. Trudićemo se da to obznanimo, da pravimo promociju te linije, da je promovišemo i da stvarno ona zaživi, da pokaže da je isplativa, da pokaže da je značajna za naš kraj kako bi u narednom periodu eventualno kupili manji brod o kojem se govorilo, koji bi plovio na liniji Bar – Bari”, kaže Alković.

Predsjednik odbora direktora Barske plovidbe kaže da ta brodarska kompanija trenutno nema sredstava da kupi sopstveni feribot, ali očekuje da će u narednom periodu imati pomoć države, koja je većinski vlasnik, za realizaciju te ideje.

Podijeli ovaj članak