Uprava carina domaćin sastanka sa delegacijom Ekvadora: Podrška formiranju Pomorske obavještajne jedinice

U kabinetu direktora Uprave carina održan je sastanak sa delegacijom Ekvadora koju je predvodio direktor Nacionalne uprave za istrage protiv narkotika Nacionalne policije Ekvadora. Sastanak je organizovala Britanska ambasada, odnosno Odjeljenje za međunarodne operacije britanskog Ministarstva unutrašnjih poslova (HOIO). Sastanku su prisustvovali predstavnici iz Ekvadora i Ujedinjenog Kraljevstva, zajedno sa članovima Uprave carina.

Direktor Uprave carina Vladimir Bulajić pozdravio je predstavnike Ekvadora i UK i izrazio zadovoljstvo zbog njihove posjete Upravi i Crnoj Gori. Istakao je očekivanje uspješne buduće saradnje, posebno nakon formiranja Pomorske obavještajne jedinice u Baru. Predstavnik delegacije Ekvadora izrazio je zahvalnost na podršci i spremnosti za saradnju sa Ekvadorom i njihovim državnim organima.

Predstavnik HOIO, sa kojim crnogorska carina ima dugogodišnju saradnju, takođe je pozdravio prisutne i ponovio podršku u formiranju Pomorske obavještajne jedinice.

Predstavnici Kancelarije za međunarodnu saradnju Kolumbijske nacionalne policije, koji su prisustvovali sastanku u sklopu delegacije Ekvadora i koji su posjetili Upravu carina i Crnu Goru ranije ove godine, izrazili su zadovoljstvo budućom saradnjom.

Na kraju sastanka svi prisutni su izrazili nadu u uspješnu i plodonosnu saradnju u budućem periodu.

Podijeli ovaj članak