Lidl u BiH počeo sa realizacijom investicije vrijedne 100 miliona eura

Postavljanjem kamena temeljca, juče je Lidl Bosna i Hercegovina  započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra. Centar se nalazi u Lepenici, Opština Kiseljak i najveća je investicija kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada.

Sa ukupnom vrijednošću od preko 100 miliona eura, ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta, javlja Biznis info.

U okviru svečanog obilježavanja početka izgradnje, generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, podijelio je viziju i ambicije kompanije za ovaj projekat.

Naglasio je kako će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnom nivou.

“Predan rad i saradnja proteklih mjeseci popločali su nam put da zajedno obilježimo ovu značajnu prekretnicu”, rekao je Papajorgji. “Danas sa ponosom predstavljamo našu najveću investiciju u Bosni i Hercegovini”, dodao je on.

Projekat obuhvata zemljište površine 250.000 m², dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m². Najavljeno je da će skladište biti izgrađeno po najmodernijim tehnološkim standardima, prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih mašina, sistema automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.

Svečanosti su prisustvovali ambasador SR Njemačke u BiH dr. Thomas Fitschen, šefica Sektora kooperacija u Delegaciji EU u BiH Antonella Di Sandri, načelnik općine Kiseljak dipl.ing. Mladen Mišurić-Ramljak, te niz visokih zvanica iz političkog, poslovnog i diplomatskog sektora.

izvor: Biznisinfo

Podijeli ovaj članak