AMM Preduzetnik godine: Hasan Ramović (Put Gross)

Hasan Ramović je rođen 1953. godine u Bistrici-Bijelo Polje. Osnovnu školu završio je u Bistrici, a srednju u Bijelom Polju. Studirao je na Univerzitetu u Ljubljani i stekao zvanje diplomiranog inženjera Tekstilne tehnologije. Tokom studija predsjedavao je studentskim kulturnim društvom Forum, gdje je stekao prva menadžerska iskustva u kulturi i sportu.

Po završetku studija karijeru započinje u fabrici Vunarski Kombinat Bijelo Polje, kao rukovodilac proizvodnje, a zatim kao direktor maloprodaje.

Sopstvenu firmu Put-Gross osniva 1991. godine. I pored nepovoljnog poslovnog ambijenta u tom periodu, uspijeva da vodi svoj „PUT“ na putu uspjeha, zbog čega je prepoznata kao jedna od uspješnijih distributera trgovinom na veliko.

U proces pokretanja pekarske industrije ulazi 2015. godine gdje daje izuzetan doprinos u snabdijevanju sjeverne regije.

Tokom višedecenijskog poslovanja, kao vlasnik kompanije daje izuzetan doprinos na planu društvene odgovornosti, pomažući pojedincima, društvenoj zajednici, kompanijama, očuvanju kulturne baštine, liječenju i školovanju.

Ovakav nesebičan rad i uspjeh na poslovnom planu prepoznali su mnogi, zbog čega su uslijedile i brojne nagrade i priznanja. Između ostalog dobitnik je: Trećejanuarske nagrade opštine Bijelo Polje, nagrade za filantropiju ISKRA, nagrade za društveno odgovorno poslovanje PKCG, velike nagrade sa zlatnom lentom i priznanje za životno djelo u preduzetništvu Jugoistočne Evrope, kao i nagrade Međunarodnog ekonomskog foruma.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospodinu Hasanu Ramoviću, nagradu – Preduzetnik godine, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak