Spajić: Luka Budva vraćena državi, uskoro linija Budva-Dubrovnik

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Dukley Marina potpisali su u Budvi Sporazum o predaji državi Luke Budva.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da garantuje da će država stati iza Budve, jer samo ona može da “pogura” tako velike projekte. Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da će za nekoliko nedjelja biti otvorena linija Budva-Dubrovnik, prenosi RTCG.

Nama nije cilj da istjeramo privatnike, već da oni rade u onom dijelu gdje će najviše doprinijeti. Jedino država može da stane iza ovako velikih projekata“, kazao je on.

Spajić je istakao da otvaranjem linije Budva-Dubrovnik, Budva postaje mediteranski, jadranski grad u pravom smislu.

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je da će za nekoliko nedjelja biti otvorena linija Budva-Dubrovnik.

“Ta linija će rasteretiti granični prelaz između Crne Gore i Hrvatske i biće na ponos cijele Crne Gore”, rekao je Radulović.

Direktor JP “Morsko dobroMladen Mikijelj kaže da su današnjem potpisivanju sporazuma prethodile tri godine marljivog rada.

“Od danas preuzimamo odgovornost za ovaj važan lokalitet. Od danas ćemo raditi kako bi Luka Budva bila atraktivnija i otvorenija za sve turiste”, kazao je Mikijelj. Istakao je da će u Luci biti otvorena nova radna mjesta.

“Omogućićemo marljivim ljudima da se zaposle i da učine Luku atraktivnijom. Omogućićemo ribarima besplatne vezove”, istakao je on.

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović kazao je da su uspjeli da suprotstavljenje strane sjednu za isti sto i da Luku vrate građanima.

“Pokazaćemo da ova Luka ima šansu da u narednom periodu preuzme primat. Čestitam što je još jedan resurs vraćen u ruke građanima”, kazao je Odović, a prenosi RTCG.

Vlada je, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se Luka Budva daje na upravljanje Morskom dobru.

Događaju su prisustvovali premijer Milojko Spajić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, kao i direktor JP “Morsko dobro” Mladen Mikijelj.

Iz Građanskog pokreta (GP) URA juče su saopštili da je Luku Budva građanima vratila Vlada Dritana Abazovića 7. marta prošle godine, pozvali su generalnog sekretara Vlade da objavi dokument kojim se to potvrđuje.

Podijeli ovaj članak