REBEC 2024 u Beogradu 11. i 12. juna – Mozaik novog svijeta

Ilustracija nastala kao odgovor vještačke inteligencije na pitanje REBEC organizacije "Kako će Beograd izgledati 3024"
Beograd će dočekati predstavnike međunarodnih kompanija iz više od 40 zemalja svijeta, 17. godinu zaredom.
Lideri vodećih kompanija iz oblasti razvoja nekretnina, sastaće se 11. i 12. juna pod okriljem jednog od vodećih događaja jugoistočne Evrope – REBEC 2024.
Rebec je specijalizovani događaj, koji svake godine okuplja sve relevantne profesionalce iz oblasti razvoja nekretnina. Programski se odvija u dva dana trajanja, kroz desetine panela, uz izložbeni dio u kom se predstavljaju vodeći, aktuelni projekti, iz oblasti razvoja nekretnina. Govornici su vrhunski stručnjaci i predstavnici renomiranih projektantskih, konsultantskih i advokatskih kompanija, kao i predstavnici investitora, akademske javnosti, državne administracije i banaka.
Oni će se kroz 24 tematskih panela, baviti gorućim temama iz oblasti razvoja hotelijerstva, retaila, kancelarija, logistike, industrije i stanogradnje, kao i svim aktuelnostima u okviru zakonodavstva, alternativnih vidova finansiranja, uticaja vještačke inteligencije i klimatologije na razvoj nekretnina.
Beograd će tih dana postati svjetska prijestonica arhitekture, kojom će defilovati najprestižnija imena iz ove branše. Poseban fokus biće na trendovima savremenog urbanizma i arhitekture, holističkog pristupa projektovanju i njegovoj implementaciji.
Značajna tema biće i EXPO 2027, jer se sličan događaj po specijalizaciji, veličini i značaju nije odigrao u Evropi, u posljednjih desetak godina. Može se reći da je EXPO 2027, u rangu održavanja Olimpijskih igara, dok organizaciono prevazilazi značaj i obim Svjetskog prvenstva u fudbalu.
Učesnici REBEC-a dolaze iz sljedećih kompanija: Bogl Architects, Chapman Taylor, Reiner Schmidt, ReardonSmith Architects, Design International, Puricell Design, Multipraktik Design Studio, EVOZOME, Kooperativa Studio, AOC, MM Real Estate, SquarePlan, Cushman & Wakefield Češka Republika, Atrium Property Services, NKO, Stonedge, MVJ Advokati, BigShefs, MPC Properties Germany, Tokata, Avalon Real Estate, Energy Concept, Reify, mstep, Accor, Hyatt, Radisson group, Horwath HTL Srbija, Eurostars hotels, Beyman Group, PlanRadar, Koton, Ecovis SEE, WE Consult, alfa real estate, Erste Bank Novi Sad A.D, Leko Architects, Intesa Banka, Delta Real Estate, Walvius, Eurasian Real Estate B.V, JYSK, IO Partners, B Devet i mnogi drugi.

Mozaik novog svijeta

U današnjem, kasnijem postkovid vremenu, koje je donijelo visok nivo neizvjesnosti, međunarodnih sukoba i inflatornog kretanja, mnoga pitanja se sijeku u jednoj tački. Svijet kakav poznajemo, ubrzano se i značajno menja. Nastupajuća metamorfoza, kao i ubrzana izmjena regulative, već su vidljivi, mada su prave dimenzije tih promena i dalje nesagledive.

Što se tiče REBEC programa, sva ta kretanja biće tema – od primjene ESG standarda, zatim, smanjenja emisije ugljenika i podizanja energetske efikasnosti (upravo zbog Pariskog sporazuma i propisa EU, ali i zbog potražnje i zainteresivanosti samih zakupaca i investitora), pa do geopolitičkih.  Određeni broj razvojnih projekata zastao je kod banaka na ocjenjivanju ESG pravila, pa su “vraćeni na popravni”, tako da je tema obuke i implemenatcije ESG veoma aktuelna.

Predstaviće se i savremene tehnologije, koja uključuju vještačku inteligenciju ali i čija rješenja klimatologiju stavljaju u prvi plan. Sve su brojniji preduzetnici koji ozbiljno razmatraju klimatske promjene i njihov uticaj na razvoj nekretnina.

Izvor: ekapija
Podijeli ovaj članak