AMM Menadžer godine u malim preduzećima: Nikola Milić (Talija Company)

Nikola Milić, osnivač, vlasnik i direktor Hotelske Grupacije Casa del Mare, rođen je 1985. godine u Beranama. Osnovnu i srednju školu završava u Kotoru, dok zvanje bečelora u ekonomiji dobija na Beogradskom univerzitetu.

Prve poslovne korake, Nikola pravi u maloj porodičnoj firmi u Kotoru, dok prvi Casa del Mare hotel otvara 2009. godine u Kamenarima, preuzevši velika kreditna zaduženja na svoju novu kompaniju. Iste godine hotel dobija Wild Beauty Award za najbolji mali hotel na crnogorskom primorju, nakon čega slijede i druge brojne nagrade i priznanja, od kojih su najistaknutije: Brand Leader Award, Wild Beauty Award za najbolji domaći hotelski brend, kao i lična nagrada PKCG za unaprijeđenje menadžementa za 2022. godinu.

Grupacija trenutno broji 5 boutique hotela u Bokokotorskom zalivu, uz dva zasebna restoranska koncepta Limoneto i Bocasa. U narednom periodu se očekuje otvaranje Casa del Mare Mangata hotela u Budvanskoj opštini i hotela Wulfenia u Kolašinu – prvog hotela u okviru Casa Hospitality Management kompanije na sjeveru Crne Gore.

Nikolina želja i vizija je da stvori kompaniju čiji se kapital isključivo zasniva na temeljima hotelijerske i ugostiteljske struke, koja će zapošljavati mlade ljude ulažući u njihovo znanje i vještine, stvarajući snažan brend malih boutique hotela, prepoznatljivog senzibiliteta, koji će čitavom regionu dati jedinstven pečat i prepoznatljivost.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospodinu Nikoli Miliću, nagradu – Menadžer godine u malim preduzećima, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak