Izvršni direktor Nvidie: “Znam da sam zahtjevan šef, ali tako treba da bude”

Izvršni direktor kalifornijske kompanije Nvidia, poznate po proizvodnji naprednih čipova, Jensen Huang je potvrdio navode svojih zaposlenih da je zahtevan šef pošto smatra da je drugačije nemoguće ostvariti veliki uspjeh.

U nedavnom intervjuu su zaposleni firme Nvidia naveli da je Huang “zahtjevan”, “perfekcionista”, kao i da “nije lako raditi za njega”.

Sam Huang je potvrdio izjave zaposlenih, navodeći da ga njihove riječi “savršeno” opisuju, prenosi CNBC.

“Treba da bude tako. Ako želite da radite velike stvari, to ne treba da bude lako”, izjavio je izvršni direktor firme Nvidia čija se tržišna vrijednost procjenjuje na više od dva biliona dolara.

On očekuje da viši rukovodioci rade nezavisno i sa malo upustava, a istovremeno traži veliki broj izvještaja da bi sprečio bujanje novih slojeva menadžmenta u firmi.

Huangova taktika nije u skladu sa aktuelnim trendom empatičnog lidera, ali stručnjaci kao što je vanredni profesor organizacionog ponašanja na poslovnoj školi Triniti Vladislav Rivkin kažu da morate biti neumoljivi da biste vodili jednu od najvećih kompanija na svijetu.

Imigrantsko porijeklo Jensena Huanaga, koji je rođen na Tajvanu, je igralo ulogu u oblikovanju njegovog stila rukovođenja, rekli su stručnjaci za ponašanje za Si-En-Bi-Si. Proveo je neko vreme u internatu, a kao tinejdžer je radio kao perač sudova u restoranu, pa čak i čistio toalete.

Huang sada ima liderski stil “orijentisan na zadatke” koji vrednuje obavljanje stvari, postavljanje ambicioznih ciljeva i praćenje učinka, rekao je Rivkin.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak