AMM Menadžerka godine u srednjim preduzećima: Ana Radonjić, izvršna direktorica kompanije Entext

Ana Radonjić je rođena 1979. godine u Podgorici, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a studije Engleskog jezika i književnosti u Nikšiću.

Karijeru započinje u ENTEXT-u 2001. godine, na poziciji office menadžerke, od kada radi u sektorima nabavke, prodaje i marketinga na juniorskim i seniorskim pozicijama. Aktivno je učestvovala u uspostavljanju saradnje sa poznatim svjetskim brendovima iz oblasti građevinarstva, kao i u njihovom pozicioniranju na crnogorskom tržištu.

Za direktoricu prodaje imenovana je 2006. godine. Sa svojim timom organizuje sektor projektne prodaje, što značajno utiče na rezultate i imidž kompanije kao poželjnog i pouzdanog partnera brojnih stranih i domaćih investitora, te građevinskih kompanija.

Za izvršnu direktoricu imenovana je 2016. godine. Pored dobrih odnosa sa partnerima i klijentima posebnu pažnju pridaje radu zaposlenih i razvoju njihovih punih potencijala, što je njen profesionalni prioritet. Članica je OU trgovine i Skupštine PKCG.

ENTEXT je od 1991. godine lider u prodaji opreme za enterijere i eksterijere, što prati ubrzan razvoj, unapređenje poslovanja, broj zaposlenih i odlični poslovni rezultati. Danas broji 104 zaposlena, na Bijeloj listi je poreskih obveznika i već 7 godina za redom, svrstava se u 100 najvećih preduzeća u Crnoj Gori. Kompanija je 2023. godine nagrađena za društveno-odgovorno poslovanje od strane UPCG, u kategoriji „Briga za zajednicu“.

Dostignuća ENTEXT-a su je na kraju 2019. godine svrstali u kategoriji najbrže rastuće kompanije i to na visokom 21. mjestu.

Postignuti rezultati u 2023. godini opredijelili su Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, da dodijeli gospođi Ani Radonjić, nagradu – Menadžerka godine u srednjim preduzećima, i strukovno priznanje za lični doprinos razvoju crnogorske privrede i menadžmenta.

Podijeli ovaj članak