Fidelity digital Assets revidirao srednjoročne izglede za bitcoin

Dodajte komentar

Fidelity Digital Assets zadržao je svoje pozitivne kratkoročne izglede za Bitcoin nakon prvog kvartala, ali je revidirao svoje srednjoročne izglede na osnovu nekoliko paramaetara.
Fidelity Digital Assets revidirao je svoje srednjoročne izglede za bitcoin sa “pozitivnih” na “neutralne” nakon prvog tromjesečja, navodeći nekoliko pokazatelja koji sugerišu da se bitcoin više ne smatra “jeftinom” usred potencijalnog povećanja pritiska prodaje.

U svom posljednjem izvještaju Signals objavljenom 22. aprila, Fidelity Digital Assets naveo je Bitcoin Yardstick ili Hashrate Yardstick, koji radi na isti način kao što se omjer cijene i zarade koristi u dionicama, osim što se u ovom slučaju koristi kako bi se utvrdilo je li bitcoin podcijenjen, piše Cointelegraph.

Fidelity je primijetio da je Mjerilo ostalo između negativnog jedan i nulte devijacije od prosjeka od 51% u prvom kvartalu, što znači da je u Q1 bilo nula dana u kojima se bitkoin smatrao ‘jeftini’.

To bi značilo da se bitcoin sada trguje po “fer vrijednosti”, rekao je Fidelity, koji je sada revidirao svoje srednjoročne izglede za bitcoin na neutralan. Drugi pokazatelji koje je naveo koji su doprinijeli njegovom neutralnom gledištu su činjenica da dugoročni vlasnici povećavaju pritisak na prodaju, dok je 99% adresa u profitu, što bi “moglo potaknuti prodaju”.

Ostale metrike na lancu koje podržavaju reviziju kompanije na neutralne srednjoročne izglede uključuju omjer neto nerealizovane dobiti/gubitka (NUPL) i MVRV Z-score, koji se koristi za procjenu kada je BTC precijenjen ili podcijenjen u odnosu na njegov “fer vrijednost.”

Investiciona kompanija je, međutim, zadržala pozitivne kratkoročne izglede za bitcoin, rekavši da postoji “neki potencijal za kratkoročno sticanje profita” na kraju prvog kvartala 2024., ali je dodala da “nema ekstremnih pokazatelja da se obično viđaju na vrhuncu bikovskog tržišta.”

Firma je saopštila da su nivoi cijena ostali iznad “zlatnog krsta” na bitkoin grafikonu sa trgovanjem imovinom iznad njegovih 50-dnevnih i 200-dnevnih pokretnih prosjeka tokom prvog kvartala, što ukazuje na bikovski zamah.

“Vjerujemo da su pokazatelji lanca sada znatno iznad najnižih ili ekstremno niskih vrijednosti koje su prethodno uočene”, rekao je direktor istraživanja kompanije Chris Kuiper u objavi na X 23. aprila.

Izvor: seebiz

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *