Posebna uredba za upravljanje lukama, nova šansa za investitore

Dodajte komentar

Na sjednici Vlade Crne Gore donijeta je Uredba o uslovima koje moraju da ispunjavaju luke razvrstane prema vrsti pomorskog saobraćaja i namjeni. Kako je objašnjeno na ovaj način dio luke može imati drugu namjenu u odnosu na ostatak, a što će povećati šanse da se privuku eventualni investitori u lučka područja.

Donošenje nove uredbe, kako navode u saopštenju sa sjednice Vlade, obezbjediće se potpuna usklađenost ovog podzakonskog akta sa važećim zakonskim rješenjima, imajući u vidu da je trenutno važeća Uredba donesena još 2011. godine.

“Potreba za donošenjem nove Uredbe dodatno je iskazana, imajući u vidu inicijativu za uspostavljanje međunarodne pomorske linije Budva – Dubrovnik. Pozitivni efekti se ogledaju u tome što će biti dozvoljena mogućnost da ukoliko dio luke koja je već određena prema namjeni, ispunjava uslove propisane ovom Uredbom za neku drugu namjenu, takvom dijelu luke može biti određena druga namjena. Navedena činjenica svakako predstavlja dodatnu mogućnost koja se pruža eventualnim investitorima u lučka područja i znatno doprinosi atraktivnosti ulaganja u luke”, ocijenili su u Vladi.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *