Koordinisaće implementaciju mjera energetske efikasnosti

Dodajte komentar

Eko-fond će u saradnji sa Ministarstvom energetike i rudarstva koordinisati implementaciju mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima, obezbijediti resurse za sprovođenje projekta i raditi na ostvarivanju ciljeva, u skladu sa najvišim standardima efikasnosti i održivosti.

“U pripremi je i realizacija istih mjera u sektoru turizma u iznosu od 3,5 miliona eura koje će Eko-fond sprovesti u saradnji sa Ministarstvom turizma, ekologije, održivog i razvoja sjevera i Ministarstvom energetike i rudarstva”, navodi se u saopštenju, a prenosi CG news.

Iz Eko-fonda su podsjetili da je u sklopu paketa podrške za prevazilaženje energetske krize, Evropska komisija opredijelila 30 miliona EUR podrške Crnoj Gori, od čega je 8,8 miliona EUR namijenjeno za podsticanje energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Odlukom Vlade u četvrtak je zvanično počeo taj ambiciozan projekat koji će imati ključnu ulogu u unapređenju energetske efikasnosti širom zemlje.

“Eko-fond još jednom potvrđuje posvećenost i ključnu ulogu u mjerama energetske efikasnosti u Crnoj Gori, otuda proističe i institucionalni značaj u ostvarivanju ciljeva projekta i jačanju svijesti građana o važnosti efikasnog korišćenja energije”, rekli su iz Eko-fonda.

 

 

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *