Podgorička Čistoća planira otpuštanje radnika, moguće i smanjenje plata

Dodajte komentar

Prema saznanjima CdM-a, u podgoričkoj Čistoći planiraju otpuštanja radnika i smanjenje zarada. Da je otpuštanje radnika planirano potvrđuju za CdM i u preduzeću kojim rukovodi Denis Hot.

Objašnjavaju i da su za eventualno smanjenje zarada mišljenje tražili od Sekretarijata za finansijsko poslovanje i analizu budžeta i Ministarstva finansija.

CdM je pitao Čistoću da li je planirano smanjene aprilske zarade za deset odsto, koji je razlog smanjena zarada, te kojim aktom će ta odluka biti zakonski sprovedena.

“Imajući u vidu da je Čistoća u prethodnoj godini poslovala sa negativnim finansijskim rezultatom, a kako Zakon o zaradama u javnom sektoru propisuje umanjenje sredstava za zarade u slučaju poslovanja sa gubitkom, Odbor direktora i v.d. izvršnog direktora su se usaglasili da upute dopis Sekretarijatu za finansijsko poslovanje i analizu budžeta, kao i Ministarstvu finansija, za davanje mišljenja da li u ovom slučaju postoji obaveza postupanja u skladu sa ovim Zakonom, s obzirom na to da privredno društvo Čistoća d.o.o. obavlja poslove od javnog interesa, a ako postoji, na koji način se ona treba sprovesti”, kazali su CdM-u iz tog gradskog preduzeća.

Kada je riječ o saznanjima CdM-a da je planirano otpuštanje radnika, iz Čistoće za CdM kažu da je na sjednici Odbora direktora Čistoća d.o.o. koja je održana 15. aprila ove godine, usvojen Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kojim je predviđeno smanjenje broja zaposlenih i upućen je resornom Sekretarijatu na mišljenje.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *