Air Montenegro uvodi onlajn čekiranje

Dodajte komentar

Air Montenegro se sprema za sljedeću fazu razvoja koja će uvesti onlajn prijavu putnika, cijene karata bez prtljaga, mogućnost kupovine povezujućih letova i codeshare.

“U posljednje vrijeme postavili smo čvrste temelje za dalje unapređenje naše usluge. Trenutno smo u procesu uvođenja novog sistema rezervacija, koji će nam omogućiti da počnemo da se povezujemo sa drugim avio kompanijama, što će rezultirati većim izborom destinacija za naše putnike. Pored toga, u narednom periodu putnici će imati pristup onlajn prijavljivanju na let i programu za frekventne letove, a takođe smo u procesu uspostavljanja kol centra za pružanje bolje usluge putnicima“, rekao je generalni direktor Air Montenegro Mark Anžur, prenosi ExYu Aviation.

Er Montenegro je u prvom kvartalu ove godine prevezao oko 54.500 putnika, što je oko 2.500 putnika manje nego u istom periodu prošle godine. Kompanija za rezultat krivi manju potražnju za linijom Podgorica – Istanbul nakon ulaska kompanije Pegasus Airlines na rutu, koja će biti obustavljena jer je vlada oduzela licencu turskoj kompaniji. Međutim, očekuje se da će Air Montenegro ostvariti profit od oko 240.000 eura u tromjesečnom periodu. Aviokompanija predviđa povećanje broja putnika za oko 35% ove godine na 650.000. Nedavno su uveli novu liniju između Tivta i Izmira sa još tri nove linije koje će pratiti ovog ljeta.

Air Montenegro takođe planira da  potpiše codeshare ugovore sa drugim prevoznicima, što će biti omogućeno nakon što pređe na svoj novi sistem rezervacija.

“Novi sistem rezervacija će nam omogućiti da potpišemo codeshare ugovore. Karte iz Crne Gore do Njujorka moći ćemo da prodajemo preko Turkish Airlinesa kada potpišemo codeshare ugovor sa Turkish Airlines-om ili preko Lufthanse”, rekao je predsjednik Borda direktora Air Montenegro Tihomir Dragaš.

Krajem prošle godine, Er Srbija je izrazila nadu da će potpisati zajednički codeshare sporazum sa crnogorskom kompanijom.

Izvor: ExXu Aviation

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *