Inkasanti Čistoće nose i račune za vodu, dobiće stimulans po 150 eura

Dodajte komentar

Inkastanti podgoričke Čistoće nosiće građanima martovske račune za vodu, dogovor je dva gradska preduzeća Vodovoda i Čistoće.

Račune za utrošenu vodu građanima su do sada nosili poštari ali je Vodovod, kako je saopštio Aleksandar Nišavić, direktor preduzeća, odlučio da u cilju racionalizacije troškova, ali i žalbi građana da im ne stižu računi, ne produži ugovor sa Poštom, piše Dan.

“Zbog smanjenja troškova razmatramo mogućnost da radnici preduzeća Čistoća zajedno sa njihovim računima nosi i račune za vodu. Na teritoriji Podgorice je nešto manje od 100.000 potrošača, pa se toliko i izdaje računa. Sa štamparijom smo sklopili ugovor o štampanju, dok za nošenje računa tražimo način”, saopštio je Nišavić.

Nišavić je dodao da će uslugu nošenja računa Vodovod plaćati Čistoći, ali u znatno manjem iznosu.

“Do sada je mjesečna faktura za nošenje i štampanje računa iznosila oko 16.000 eura što je oko 183.000 na godišnjem nivou. To je veliki iznos. Ovim putem bi sada ti troškovi bili prepolovljeni”, tvrdi direktor Vodovoda.

V.d. direktora Čistoće Denis Hot potvrdio je da su preuzeli podjelu računa preduzeća Vodovod.

“Dogovorili smo za ovaj mjesec da naši inkasanti nose račune za utrošenu vodu preduzeća Vodovod. Kolegama iz Vodovoda smo izašli u susret. Da li će to biti i dalje ne znamo, jer možda njima bude odgovaralo tako. Plaćanje smo dogovorili tako da Vodovod inkasantima plati stimulans od 150 eura neto”, kazao je Hot.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *