Nema više “sve za manje od dolar”: Lanac “Samo 99 centi” zatvara sve lokacije širom SAD

Dodajte komentar

Jedan od najvećih lanaca prodavnica  tipa “sve za manje od dolar” u SAD zatvara veliku većinu svojih lokacija, zbog finansijskih poteškoća.

Prodavnice 99 Cents Only  (Samo 99 centi) počeće zatvarati svoje stotine lokacija, jer kompanija ide ka potpunoj likvidaciji.

99 Cents Only “, zajedno sa svojim finansijskim i pravnim savjetnicima, angažovali su se u opsežnoj analizi svih dostupnih i vjerodostojnih alternativa kako bi identifikovali rješenje koje bi omogućilo nastavak poslovanja”, navodi se u saopštenju kompanije.

„Nakon višemjesečnog aktivnog traženja ovih alternativa, kompanija je na kraju utvrdila da je potrebno uredno zatvaranje i najbolji način da se maksimizira vrijednost imovine 99 Cents Only prodavnica.”

99 Cents Only LLC trenutno održava približno 371 lokaciju, od kojih su sve postavljene za likvidaciju robe i nekretnina.
“Ovo je bila izuzetno teška odluka i nije ishod koji smo očekivali ili smo se nadali da ćemo postići”, rekao je privremeni izvršni direktor kompanije 99 Cents Only  Mike Simončić.

Nastavio je: „Nažalost, posljednjih nekoliko godina predstavljalo je značajne i trajne izazove u maloprodajnom okruženju, uključujući neviđeni utjecaj pandemije COVID-19, promjenu potražnje potrošača, rastući pad, trajne inflatorne pritiske i druge makroekonomske prepreke, sve od kojih su umnogome ometali sposobnost kompanije da posluje.

Kompanija je takođe najavila da će Simončić otići sa funkcije u narednim nedeljama kada počne likvidacija.

Izvor: Fox news

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *