Tošić: Vlada Crne Gore posvećena razvoju sjevera

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore konačno zainteresovana za ulaganja u sjever, da se ozbiljno i posvećeno pristupa rješavanju gorućih problema, kazala je predsjednica Skupštine opštine Pljevlja Jovana Tošić koja se sastala sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem.

Kako je saopšteno iz te SO Pljevlja, oni su obišli radove na ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane Pljevlja, čijom će se, kako navode, realizacijom zadovoljiti kriterijumi EU Direktiva u dijelu dozvoljenih granica zagađujućih materija, ali i deponiju Maljevac, koja je uz podršku Svjetske banke jednim dijelom rekultivisana.

“Raduje činjenica da je 44. Vlada Crne Gore konačno zainteresovana za ulaganja u sjever, da se ozbiljno i posvećeno pristupa rješavanju gorućih problema. U Pljevljima je jedan od gorućih, upravo enormna zagađenost, pa je samim tim ekološka rekonstrukcija Termoelektrane Pljevlja jedan od najznačajnijih projekata u državi. Pljevlja ne smiju biti samo „crna tačka” u državi, kojoj su dala mnogo, a zauzvrat decenijama unazad dobijala isključivo zapostavljenost i nemar od strane centralnih vlasti”, navela je Tošić.

Obišli su postrojenje za preradu vode „Pliješ”.

„Na predlog ministra Martinovića, Vlada je usvojila informaciju o preraspodjeli dostupnih kreditnih sredstava za finansiranje prioritetnih investicionih projekata u opštini Pljevlja, za unapređenje sistema odvođenja otpadnih voda. Ovakve inicijative i ulaganja značajno će doprinijeti rekonstrukciji kanalizacione mreže”, kazala je Tošić.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *