NLB će prijevremeno isplatiti podređene obveznice iz 2019.

Dodajte komentar

Podređene obveznice, koje su emitovane 6. maja 2019. godine, a dospijevaju 6. maja 2029. godine, NLB će isplatiti u ukupnom nominalnom iznosu od 45 miliona eura prije dospijeća.
Prijevremena otplata glavnice i neplaćene kamate izvršiće se na petu godišnjicu emisije, 6. maja 2024. godine, saopšteno je iz banke.

Obveznice će biti isplaćene prijevremeno na osnovu dozvole Evropske centralne banke, navodi se u današnjem saopštenju na sajtu Ljubljanske berze.

Fiksna kuponska kamata na obveznice iznosi 4,2 odsto godišnje u prvih pet godina od izdavanja. Nakon ovog perioda, kamatna stopa kupona bi se određivala na osnovu tada važeće referentne kamatne stope i fiksne marže utvrđene u trenutku izdavanja obveznice.

Kako je banka navela prilikom izdavanja, prodaja obveznica bila je usmjerena na slovenačko tržište, a u njoj su učestvovali i međunarodni investitori. U skladu sa obavezama datim Evropskoj komisiji, radilo se o investitorima koji nisu povezani sa državom, čija je struktura disperzirana.

Izdavanjem ovih obveznica, koje se kotiraju na Ljubljanskoj berzi pod oznakom NLB27, NLB se vratila na kapitalno finansiranje subordiniranim obveznicama, nakon što su subordinirane obaveze banke izbrisane tokom sanacije krajem 2013. godine, a investitori ostali bez udjela njihovih investicija.

Izvor: Seebiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *