Aerodromi Crne Gore: Razmotrićemo ko ima pravo da vrši taksi prevoz ispred zgrade terminala

Dodajte komentar

„Odbor direktora Aerodroma Crne Gore razmatraće na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 4. aprila, između ostalog, i pitanje u vezi sa tim ko ima pravo da obavlja usluge taksi prevoza ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica“, saopšteno je danas iz preduzeća Aerodromi Crne Gore.

– S jedne strane, jedna privatna firma ima važeći ugovor koji je zaključen nakon javnog poziva. Sa druge strane, kako smo informisani, Opština Zeta smatra da to pravo pripada samo firmama sa njihove teritorije i kojima je opština izdala licencu.Aerodromi Crne Gore upoznaće sa ovim problemom i resorno Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odnosno Vladu Crne Gore kao osnivača. Vjerujemo da ćemo, u duhu dobre saradnje i uz strogo poštovanje propisa, doći do sveoubuhvatnog i konkretnog rješenja. Na prvom mjestu su, svakako, interesi putnika i kompanije u čijoj nadležnosti svakako nijesu pitanja razgraničenja opština – istaknuto je u saopštenju.

U Royal Taksi Plusu tvrde da su parking taksi mjesta uzurpirana

Inače, izvršni direktor kompanije Royal Taksi Plus Aleksandar Vujović tvrdi da Aerodrom Crne Gore krši Ugovor o zakupu koji ima sa njegovom kompanijom, budući da su parking mjesta koja koristi njegova firma, kako kaže, uzurpirana vozilima druge kompanije.

Ugovor o zakupu br. 03/2-27/2 potpisan je 31.03.2023. godine na dvije godine, i podrazumijeva zakup 14 parking pozicija.

“I taj ugovor još je snazi, a ugovor je sklopljen po osnovu tendera koji je bio raspisan prije godinu dana za dodjelu tih parking pozicija. Dakle, moja firma je učestvovala na tom tenderu, bila i jedini i najbolji ponuđač i taj ugovor teče već godinu dana”, kaže Vujović u izjavi za RTCG. Prema njegovim riječima, juče je jedno taksi udruženje uzurpiralo te taksi pozicije, te Vujović traži hitan sastanak sa predstavnciima ACG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *