Alta Pay Group kupila 30 odsto akcija u Addiko bank AG

Dodajte komentar

Kompanija dr Davora Macure, vlasnika Alta banke a.d. i Alta Pay Group d.o.o, kupila je paket od oko 30 odsto akcija u Addiko bank AG, čije je sjedište u Beču, i aplicirala za dozvolu da postane najveći akcionar te bankarske grupacije, javio je Blumberg, a prenosi Blic.
Alta Pay Group je do sada uspjela da otkupi udio od oko 30 odsto u Addiko bank AG, a pokrenut je postupak dobijanja saglasnosti kod svih nadležnih regulatornih tijela.

Alta Grupa bi ovom akvizicijom postala jedan od vodećih regionalnih igrača na bankarskom tržištu porijeklom sa prostora ex YU.
Alta banka spada u banke iz ovog regiona sa najdužom tradicijom poslovanja, od 1979. godine. Promjenom poslovnog modela i uspostavljanjem dobrih tržišnih praksi, ALTA banka bilježi intenzivan rast i ostvaruje značajne rezultate u svim segmentima poslovanja.
Alta Pay Group je lider u industriji platnih usluga, kroz sistem od 4.100 lokacija na tržištima Republike Srbije i Crne Gore. Uspješno završenom akvizicijom platne institucije EKI Transfers ALTA PAY Group je postala strateški partner Western Union-a za tržišta Srbije i Crne Gore.
Addiko banka nastala je 2016. iz Hypo Alpe Adria banke, čiji su vlasnici nakon prethodne nacionalizacije od strane države Austrije, u 2014. postali američki fond Advent i Evropska banka za obnovu i razvoj.

Izvor: Blic

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *