Bankar podcast: Gošća Biljana Braithwaite, izvršna direktorica Sustineri Partnersa

Dodajte komentar

Tivat će od 24-26. aprila biti domaćin drugog ESG Adria Samita koji će okupiti više od 500 učesnika. Organizator Samita je “Sustineri Partners”, a osnivačica i direktorica te kompanije Biljana Braithwaite kaže da se ovogodišnji događaj organizuje u partnerstvu sa Vladom Crne Gore i pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore.

“Iako je ovo biznis skup svima nama je jasno da se promjene ne mogu napraviti bez učešća Vlada, biznisa i NVO sektora”, kazala je Braithwaite u Bankar podcastu.

Mišljenja je su od zemalja Regiona Slovenija i Hrvatska najviše odmakle kada je riječ o primjeni ESG standarda.

“To je očekivano jer su te zemlje morale da određene standard primjene kako bi uopšte postale članice Evropske unije. Što se tiče ostalih zemalja Regiona Crna Gora je na pragu da se istakne”, smatra Braithwaite.

Ključne teme ovogodišnjeg samita će, između ostalog, biti održive finansije, energetika, zelena tranzicija ali i inovacije. Kaže I da nijesu imali dilemu kada su birali gdje će održati Samit.

“Nama je Crna Gora odredište, a ne tema. Tema skupa je Region i želja nam je da ga organizujemo u zemlji koja će biti dobra platforma koja može da okupi cio Region”, kazala je Braithwaite.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *